Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ο θαυμαστός κόσμος των μαθηματικών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα

Έχετε αναρωτηθεί πως θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς τα μαθηματικά; Που μπορούμε να συναντήσουμε τα μαθηματικά στη καθημερινή μας ζωή και ποια η χρησιμότητά τους; Τα σύμβολα και τα μοντέλα που συναντάμε τυχαία σε βιβλία μαθηματικών είναι << κινέζικα >> ή έχουν σκοπό να βελτιώσουν τις ζωές μας;


Γράφει ο Γιώργος Π. Μπαμπάνης

( προπτυχιακός φοιτητής των Μαθηματικών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών )

Η μελέτη των μαθηματικών ως θέμα από μόνο του ξεκινάει τον 6ο αιώνα π.Χ. με τους Πυθαγόρειους που επινόησαν τον όρο Μαθηματικά από την αρχαία ελληνική λέξη μάθημα, το οποίο ερμηνεύεται ως θέμα οδηγιών.

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Σαρανταήμερο μνημόσυνο του Διονύση Κωνσταντόπουλου και της Σωτηρίας Παπαδούλη

  • Το Σάββατο στις 28/01/2017 θα τελεστεί το σαραναταήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντόπουλου Διονύση, συζύγου της Μαριάνθης (κόρη του αγροφύλακα Δημήτρη Χαντζή) στη Πάτρα.                                                                                                                                                                     
  • Την Κυριακή στις 29/01/2017 θα τελεστεί το σαρανταήμερο μνημόσυνο της Σωτηρίας Παπαδούλης ( αδερφή του αγροφύλακα Δημήτρη Χαντζή) στη Γουριά Μεσολογγίου.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος των απανταχού Στρογγυλοβουνιτών το  << Ψηλοβράχι >> σας προσκαλεί να παρεβρεθείτε στον ετήσιο χορό που θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 μ.μ.στην μουσικοταβέρνα << Το Μαυρέλι >>, Γ. Κολοκοτρώνη 56 και Πραμάντων 1 στο Κουκάκι.Θα μας διασκεδάσει η ορχήστρα του Δόκιμου Χαραλάμπους. 

Τιμή πρόσκλησης κατ΄άτομο : 20 € 

                                                                               ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Ίδιοι ακριβώς οι συμβολισμοί και η εκφώνηση των αριθμών στον ελληνοβλάχικο λόγο και στην ομηρική γλώσσα

Το αντίθετο συμβαίνει στη Λατινική και στη Ρουμανική γλώσσα!

Γράφει ο Γιώργος  Π. Μπαμπάνης

Έχετε παρατηρήσει ασφαλώς ότι είναι έντονη η κυριαρχία του αριθμού 3 και των πολλαπλάσιών του στην καθημερινή ζωή και, κυρίως, στα έθιμα του χωριού μας και, φυσικά, και των άλλων ελληνοβλάχικων χωριών της Ακαρνανίας, αλλά και πολλών περιοχών της χώρας μας.

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Flashback: Το νέο οικονομικό –πολιτικό βιβλίο – Ημερολόγιο του Δημήτρη Στεργίου για τη λεηλασία της Ελλάδος τα τελευταία 60 χρόνια
Κυκλοφορεί στην Ελλάδα, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες  το 14ο οικονομικό – πολιτικό βιβλίο «Flashback: Η λεηλασία της Ελλάδος τα τελευταία 60 χρόνια   σε … 365 ημέρες» του δημοσιογράφου  Δημήτρη Στεργίου από τις Εκδόσεις  Stergiou Limited σε 550 σελίδες, με κείμενα, αντί εισαγωγής, του Εμμανουήλ Ροίδη και του Γιάννη Μαρίνου.