Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γιώργος Σαλαγιάννης ο τσαγκάρης του Χωριού μας

Για Πρώτη φορά το 1959 ήρθε στο χωριό μας ο αείμνηστος Γιώργος Σαλαγιάννης που καταγόταν απο το Τροβάτο Ευρυτανίας που ήξερε την τέχνη του τσαγκάρη και γνωρίστηκε με τους συγχωριανούς μας.
Το 1960 ήρθε μαζί με την Οικογένεια του για να μείνει στο χωριό και να δουλέψει. Είχε τοτε τα δύο κορίτσια, την Αθηνά και την Βάσω. Στο χωριό μας γεννήθηκε η Παναγιώτα η Μαρία και η Ελένη. Έμεινε στο σπίτι του Κωνσταντίνου Κασσάρα που έγινε και κουμπάρος του.
Προσωπικά θυμάμαι τον τσαγκάρη μας να δουλεύει σε μια γωνία του καφενείου μας έχοντας στον πάγκο του τα σύνεργα του καλαπόδια, δέρματα πρόκες σφυριά κ.α.
Ήταν πολύ αγαπητός και καλοσυνάτος. Με την Αθηνά ήμασταν φίλες κολλητές μέχρι που τελειώσαμε το Δημοτικό Σχολείο. Μετά η Αθηνά πήγε Γυμνάσιο στον Αστακό και εγώ στο Μεσολόγγι. Οι σχέσεις των χωριανών ,ε την Οικογένεια ήταν πολύ καλές. Η Σύζυγος του η Κυρία Ιουλία που ζεί ακόμη σήμερα είναι μια εξαιρετική Κυρία.
Το 1966 τον Μάιο η Οικογένεια μετακόμισε για την Αθήνα στο Παγκράτι όπου ο αγαπημένος Γιώργος Σαλαγιάννης έγινε θυρωρός πολυκατοικίας. Μεγάλωσε τις κόρες του τις Σπούδασε και εκείνες δημιούργησαν τις οικογένειες τους και πήγαν πολύ καλά στην ζωή τους.
Ο Γιώργος Σαλαγιάννης έφυγε από την ζωή εδώ και τέσσερα χρόνια και αναπαύεται στην πατρική γή του το Τροβάτο Ευρυτανίας. Οι Κόρες του θεωρούν το Στρογγυλοβούνι το αγαπημένο Χωρίο τους όπου έζησαν τα παιδικά χρόνια. Απέκτησαν γερές φιλίες και τα βιώματα τους είναι ευχάριστα.
Θυμούνται το χωριό με νοσταλγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου